Help Mandela’s droom te realiseren

en ontvang een uniek geschenk!

Deze week is het 25 jaar geleden dat een hoopvolle gebeurtenis plaatsvond waar de gehele wereld naar uitgekeken had: tussen 26 en 29 april 1994 vonden in Zuid-Afrika de eerste multiraciale parlementsverkiezingen plaats. Nelson Mandela boekte met zijn ANC een glorieuze overwinning: hij kreeg 63% van alle stemmen.

U kunt nu in het bezit komen van een origineel stemformulier van deze historische verkiezingen! Het is Kinderfonds MAMAS gelukt een beperkt aantal ongebruikte stemformulieren te bemachtigen. Als u helpt Mandela’s droom te realiseren, ontvangt u dit unieke geschenk.

Mandela’s ultieme droom was om –in zijn nieuwe Zuid-Afrika– alle kinderen uit ‘de gevangenis van de armoede’ te halen. Maar de problemen bleken zo groot dat zijn land dit niet alleen kon. Daarom vroeg Nelson Mandela de steun van de Nederlanders en werd 20 jaar geleden Kinderfonds MAMAS opgericht.

Hoe is de situatie nu? Directeur Joep Verboeket van Kinderfonds MAMAS: “Het Zuid-Afrika van Mandela realiseren kost veel meer tijd dan gehoopt. Als er geen hulp komt zijn nog generaties van kinderen slachtoffer van armoede, onveiligheid, ziekte en geweld. Momenteel leeft 60% van de kinderen onder de armoedegrens. 80% van de kinderen valt uit op school waardoor ze al vóór hun 16e jaar kansloos zijn. Een op de vier jongeren heeft hiv/aids. In de sloppenwijken is het extreem gevaarlijk, daar zou geen kind mogen opgroeien.

Gelukkig zijn er de MAMAS. Lokale, krachtige vrouwen met wie Kinderfonds MAMAS in de afgelopen 20 jaar de grootste hulporganisatie voor kinderen in Zuid-Afrika heeft opgebouwd. Ruim 2.000 MAMAS zorgen, in hun eigen community, voor voeding, toegang tot scholing, veiligheid, medische zorg en –heel belangrijk– liefdevolle aandacht. Zo vormen zij samen de Beweging van Hoop, die inmiddels ruim 50.000 kinderen, van 0 tot 18 jaar, dagelijkse zorg biedt.”

Kinderfonds MAMAS wil nog veel meer MAMAS in staat stellen om alle kinderen die het nodig hebben, dagelijkse zorg te geven en hen daarmee een toekomst te bieden. Steun alstublieft het werk van de lokale MAMAS.

Helpt u mee en wordt u deze week maanddonateur van Kinderfonds MAMAS? Dan ontvangt u het unieke stemformulier uit 1994 als uiting van dank.